Terrängträning med fjädrarna - Part 1

För ett tag sedan blev jag inspirerad till att hålla en terrängträning för medlemmarna i Platinum Feathers. Jag älskar och har alltid älskat att hålla lektioner i spelet, i alla tänkbara dicipliner, så kände att det var på tiden. Planen var att träningen skulle hållas i gyllenbladskogen, men efter att jag och Lillen gått igenom banan där några gånger bestämde jag mig för att ta en titt borta runt Gyllendalstallet. Mycket riktigt hittade jag även en bana där som var rolig och lite lagom svår. Kom fram till att banan uppe i skogen var aningen svårare än den vid stallet, så för att göra det lite roligare blev det tillslut så att träningen blev uppdelad i två delar. 
 
Vi började med att värma upp hästarna i paddocken, och lånade lite hinder från lilla hoppbanan för att hoppa fram hästarna så att de var ordentligt uppvärmda. Banan för dagen innehöll lagom med hinder, ojämn terräng, galoppsträckor och ojämt underlag. När alla kände att deras hästar var redo så travade vi iväg till vad jag kallade för 'start- och stopp', och de som skulle rida fick där sitta av sina hästar medan vi gick igenom banan.
 
Första delen innehöll några enstaka hinder, en lite längre galoppsträcka där de skulle uppför och runda en kulle, och sedan ner till start igen. Den här delen hade ingen några som helst problem med och det flöt på jättefint! Nästa del bestod av att de skulle fortsätta från första delen och vidare ut på stranden, där de skulle hoppa tre hinder i sanden och sedan upp och in mot start igen. Även detta gick jättebra för alla som deltog! Under hela träningen red de på ström och jag ropade upp deras namn när det fanns plats på banan för nästa ryttare, allt för att de inte skulle krocka då vissa hinder hoppades flera gånger under ett varv på banan. När de hoppat sin vända stod de fint på kö och inväntade sin tur och det var inga problem alls för mig att stå ute på banan och kolla så att de red rätt väg och vägleda i vad de kunde förbättra och tänka på nästa varv. Tror att alla hade roligt under träningen och var nöjda med sina insatser! Framförallt nöjd var jag med Lillen som fick miljöträna en himla massa medan han fick stå på sidan om och titta på alla som kom flygande förbi i full kareta! Nog är det svårt att hålla sig lugn då när man är liten. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vill ännu en gång tacka alla fina fjädrar som var med! Det var ni som gjorde det roligt ♥
 
Kommentarer

Lämna din kommentar här

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback