Jorviks mysterier

Jorvik är en väldigt magisk plats med mycket mysterier, goda och onda krafter och mystiska karaktärer. Men när man tänker efter är det väldigt roande att jorvikborna tar så lätt på så mycket. Det jag valt att uppmärksamma idag är det kraschade UFO som finns i bergen ovanför Baronessans Galoppbana. De flesta vet att det finns där, men väldigt få spelkaraktärer verkar vara medvetana om dess existens. Vi vet att Nic Stoneground känner till det, då rådsmannen varje år hänvisar till "stället där Nic Stoneground hittade speciell metall" i juluppdragen. Frågan är ju om spelets karaktärer vet om att det finns där, men väljer att inte kommentera det av en anledning? Det är uppenbart en skapelse utanför vår värld och känns väldigt främmande på ön. 
 
 
(Källa: http://sv.jorvikipedia.wikia.com/wiki/Garnok)
Jag började här om dagen fundera över om det finns någon koppling till just rymdskepp och UFOn i huvudstoryn. Och på sätt och vis gör det ju det. I huvudberättelsen långt tillbaka får man veta att de mörka krafterna och rymdmonstret Garnok fördes till Jorvik med ett Rymdskepp. Det var Fripp tillsammans med en grupp andra "vakter" som skulle transportera Garnok och hans generaler från deras solsystem till universums ände. Dock så kraschade detta i havet utanför joviks kust och fängslade Garnok och hans generaler inuti skeppet på havsbottnen. Vad vi mer vet är att Garnok och generalerna besitter enorma magiska krafter, de onda krafter som ödesryttarna och Aideen kämpar mot. Vi har sett några av Garnoks generaler i spelet, Mr Sands och Katja är nog de vi alla känner till mest. De hejdukar som befinner sig på ön Jorvik lyckades fly från rymdskeppet, och var själva orsaken till att det kraschade. Även Garnoks hejdukar är från ett annat solsystem och kan räknas som rymdvarelser även dem. Vi vet att Mr Sands antagligen är över hundra år gammal och vi fick genom Star Shine Legacy spelen veta att han genom tiderna gått under många olika namn. 
 
Men om Garnok och hans generaler, utöver de få som lyckades fly, är fängslade i ett rymdskepp på havets bottnen. Vem eller Vad var det då som kom med det UFO som ligger kraschat bakom galoppbanan?
 


Vill du läsa mer om Garnok och Jorviks mysterier så rekomenderar jag att ni kikar in på http://sv.jorvikipedia.wikia.com/wiki/Startsida där det finns massor av information att hitta.
 
Kommentarer

Lämna din kommentar här

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback