Försvunnen tävlingshäst

Här om dagen så red jag förbi uppe vid Vingården och hamnade då i diskussion med Baronessan. Hon berättade om att Marley hade fått ansvaret att träna upp och ta hand om hennes bästa tävlingshäst, som tyvärr gått och dragit på sig en muskelskada. Hon bad mig då att kika in hos Marley påväg hem mot Moorland igen, och stämma av hur det gick med Butterfly. 
 
Väl framme stötte jag på en aningen bekymrad Marley. Han berättade för mig om hur han märkt att Butterfly inte verkade vilja hoppa. Efter lite livlig diskussion kom Marley med förslaget att jag och Emerlad skulle hoppa ett varv på hans hoppbana så att Butterfly fick titta på - förstår inte riktigt hur det skulle hjälpa, men vi red ut på banan ändå, det skadar ju inte att testa. Men även efter vår runda så ville Butterfly inte hoppa utan vägrade gång på gång på hindrena. 
 
 
 
Jag bestämde mig för att gå och kika bakom hindet om det kunde vara så att något låg gömt som skrämt Butterfly, men hittade ingenting.. Så ännu mer ovetande började vi fundera över vad som egentligen var fel. Varför ville inte en så duktig tävlingshäst plötsligt inte hoppa? Marley bestämde sig för att vi skulle testa låta honom trava runt lite på hans Barrel Race bana efter att vi mutat honom med lite äpplen. Vilken häst blir inte glad av äpplen liksom? Men vad vi inte räknat med var att Butterfly skulle slita sig och rymma. Jag fick snabbt kasta mig upp på Emerald och försöka fånga in en mycket skrämd Butterfly. Vi lyckades komma ikapp honom och locka med honom att följa oss tillbaka till Marleys gård. 
 
 
 
 
 
Vad gör vi nu? Medan Marley gick in för att titta på vad som stod i Butterflys papper började jag gå igenom honom från topp till tå. Jag märker då något konstigt. Baronessan hade påstått att Butterfly hade fått en muskelskada i ett ben, men den här hästens ben kändes väldigt starka och bedömt på hur han rörde sig var han också väldigt hel. Marley kom tillbaka ut och jag förklarade för honom vad jag känt. Han började genast neka att oh nej, det är Butterfly. Han var själv med när hästen blev transporterad till hans gård och det kunde omöjligt vara fel häst. För var skulle då Butterfly ha tagit vägen? Vi nöjde oss inte där utan jag började gå igenom Butterfly igen och la märke till att hans svarta prickar luktade målarfärg! Vi konstaterade snabbt att det trots allt måste vara fel häst, men hur hade det kunnat hända?
 
 
Jag satt än en gång upp på Emerald och red upp till vingården för att prata med Marleys bror, Carney. Han blev mycket upprörd och påstod såklart att det var Marley och ingen annan som tappat bort Butterfly. Han kunde omöjligt ha blivit stulen eller dylikt då det var en mycket respekterad man som transporterat honom till Marley. Det började dock gå upp för Carney att någon borde berätta för Baronessan, men vem skulle få ta på sig det? Marley. Carney tänkte då inte ta på sig någon skuld för detta! Och inte mycket klokare red jag ner till Marley igen. 
 
Frågan är, vad gör man när man plötligt tappat bort någons väldigt dyrbara tävlingshäst? Meddelar ägaren? Neej. Man fixar lappar och sätter upp runt om hela Silvergladebyn! Och vem fick äran att utföra uppdraget? Gissa två gånger... Så jag klippte och klistrade ihop några affischer att sätta upp och traskade sedan upp till byn. Jag frågade runt lite och visade bilder på Butterfly för några jag kände men ingen kände igen hästen på bilderna. 
 
 
Tillbaka hos Marley var vi ännu inte mycket klokare. Vi bestämde oss för att kalla den nu främmande hästen för Valiant, och efter att jag borstat av honom och kikat på hovarna verkade han lite mer tillgiven än innan. Han var fortfarande väldigt stressad men det kändes inte så främmande med tanke på vad han måste gått igenom. Med hjälp av en av tjejerna som jobbar på gården satte vi upp rep runt Barrel Race banan så att Valiant inte kunde rymma igen och släppte sedan ut honom där. Jag gick in och pratade med honom lite och tillslut kom han nyfiket fram till mig. Jag gav honom en bit av ett äpple som jag hade kvar i fickan sedan tidigare och ledde sedan in honom i stallet. Marley lovade att höra av sig till mig såfort han hört eller sett något nytt om var Butterfly tagit vägen och om han fick veta något mer om Valiant. Tills dess har jag lovat att hjälpa till att sköta Valiant och hoppas att han och Butterfly snart ska hitta hem! 
 
 
 
Kommentarer

Lämna din kommentar här

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback